La bandera oficial de la Republica d’Irlanda

Fa unes setmanes, vaig descobrir la historia de la bandera de la Republica d’Irlanda.
Bandera d'Irlanda


Estavem a Dublin, visitant la
Kilmainham Jail (visita recomanda), on fas un tour pels llocs mes importants d’aquesta preso. Convertida amb museu de la resistencia Irlandesa, aqui van ser executats els dirigents de l’Aixecament de Pasqua de 1916, preludi de la Guerra d’Independencia d’Irlanda. Un dels executats va ser James Connolly, que tot i que va ser detingut amb la cama emputada i apunt de morir per la cangrena, va ser portat en ambulancia i afusellat sentat a una cadira.


Doncs be, just en el camp d’afusellament, hi ha una gran bandera de la Republica d’Irlanda i es alla on la guia explica l’origen. Corria l’any 1848 quan Thomas Francis Meagher va mostrar per primer cop aquesta bandera, l’objectiu de la qual era que tota la poblacio de l’Illa si sentis identificada. El simbolisme de la bandera es resumeix en el verd (representa els galeics/catolics) el taronja (representa els protestants) i el blanc (representa la pau que els uneix). L’intent d’inventar un simbol que representes el pais, no va tenir bona rebuda entre els catolics ni molt menys entre els protestants. Tot i aixo, en l’Aixecament de Pasqua de 1916, aquesta va ser la bandera que es va col.locar a la seu dels rebels, i va tenir tant acceptacio que quan es va declarar l’Estat Lliure Irlandes, va ser adoptada com a bandera oficial.

Quant a nemo

En Nemo viu a les Corts (Barcelonès) i li diuen que viu en una democràcia plena de llibertats. Tot i això, ell es sent com un peix dins d\'una peixera...
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: La bandera oficial de la Republica d’Irlanda

  1. In practice, we still need to study English hard~http://www.nike-shox-shoes.net

  2. L’intent d’inventar un simbol que representes el pais, no va tenir bona rebuda entre els catolics ni molt menys entre els protestant

Els comentaris estan tancats.