Un estudiant en vaga de fam contra el Pla Bolonya

A hores d’ara, tothom sap que la major part de la comunitat educativa és, com a mínim, escèptica davant el Espai Europeu d’Educació Superior. Per una banda, el Pla Bolonya no agradava a ningú, i per l’altre, l’Estat Espanyol ha acabat fent una xapussa i canviant-lo respecte la resta d’estats d’europa. Així doncs, amb l’EEES, es faran menys classes (amb mestre), més treballs a deshora (menys compatibilitat laboral, més car (hauràs de fer masters, per no quedar-te només amb el grau) i a més a més, no sera un europeu perquè a l’Estat Espanyol serà diferent a la resta.

Davant d’això, els sindicats d’estudiants no s’han quedat de braços plegats, i ja fa molts mesos que treballen per denunciar aquest plà, intentar aturar-ho per debatre les modificacions i consensuar-ho amb tota la comunitat educativa. Davant d’això, no només no ha rebut diàleg, sinó que només ha rebut pals, repressió, expedients i sancions. Apart de la habitual criminalització per part de polítics i alguns mitjans de comunicació.

Difícilment podran titllar aquest estudiant de eixalebrat, violent o intolerant, com fan amb qualsevol persona que protesti amb pancartes, al carrer i amb consignes (com s’ha fet tota la vida). I això, ja és una victòria assegurada. Esperem que amb la vaga de fam que fa una setmana va iniciar en Tomàs, la gent reflexioni sobre el que ens estem jugant, si una persones és capaç de deixar de menjar voluntàriament, exposantse a seqüeles irreversibles. I no, abans de que algú s’ho pensi, no és un acte d’un aixelebrat, ja que si així fos, al tercer dia ja hagués abandonat. És una decisió presa a partir de l’anàlisi i la preparació d’uns mesos enrere.

Ànims Tomàs, per un ensanyement públic, popular, de qualitat i en català!

Quant a nemo

En Nemo viu a les Corts (Barcelonès) i li diuen que viu en una democràcia plena de llibertats. Tot i això, ell es sent com un peix dins d\'una peixera...
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: Un estudiant en vaga de fam contra el Pla Bolonya

  1. Difícilment podran titllar aquest estudiant de eixalebrat, violent o intolerant, com fan amb qualsevol persona que protesti amb pancartes, al carrer i amb consignes (com s’ha fet tota la vida). I això, ja és una victòria assegurada. Esperem que amb la vaga de fam que fa una setmana va iniciar en Tomàs, la gent reflexioni sobre el que ens estem jugant, si una persones és capaç de deixar de menjar voluntàriament, exposantse a seqüeles irreversibles. I no, abans de que algú s’ho pensi, no és un acte d’un aixelebrat, ja que si així fos, al tercer dia ja hagués abandonat. És una decisió presa a partir de l’anàlisi i la preparació d’uns mesos enrere.

Els comentaris estan tancats.