La Generalitat torna a subvencionar a Microsoft perquè tradueixi els seus serveis


L’altre dia vaig veure l’enessima subvenció de una administració catalana a Microsoft. Els polítics ja ens tenen acostumats a dir una cosa un dia, i fer el contrari el dia següent, i és que molts cops els mouen més els diners que maneguen que no pas els seus principis. Enrere han quedat les mocions i declaracions de caminar cap al programari lliure.

Aquest cop la Generalitat de Catalunya, i la seva nefasta conselleria d’Educació portada pel doblement nefast Ernest Maragall, pagarà a Microsoft la traducció al català d’una plataforma anomenada Live@Edu, tot i que existeix una eina comparable que es diu Moodle, és lliure, molt utilitzat i en català (l’utilitzem al meu institut).

A més a més, els firmants del pacte han agraït la "sensibilitat" que demostra Microsoft pel català (sic), com si ignoressin que aquesta "sensibilitat" surt del diner públic de la compra de llicències de Microsoft Office per part de la Generalitat i Ajuntaments, quan existeix l’alternativa lliure i gratuïta de l’OpenOffice.org. Suposo que implantant una cosa que no costa ni un duro, no s’en poden quedar cap 3%.

Quant a nemo

En Nemo viu a les Corts (Barcelonès) i li diuen que viu en una democràcia plena de llibertats. Tot i això, ell es sent com un peix dins d\'una peixera...
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 comentaris a l'entrada: La Generalitat torna a subvencionar a Microsoft perquè tradueixi els seus serveis

  1. OpenOffice Viva i Moodle, Microsoft viu els seus últims dies.

  2. OpenOffice.org 3 és l’oficina de codi obert líder suite de programari per a processament de textos, fulls de càlcul, presentacions, gràfics, bases de dades i més. Està disponible en diversos idiomes i funciona en tots els equips comuns. Emmagatzema totes les dades en un format estàndard obert internacional i també pot llegir i escriure fitxers d’altres paquets comuns de programari d’oficina. Es pot descarregar i utilitzar de forma totalment gratuïta per a qualsevol propòsit.

    Microsoft, ens deixaran en pau.

  3. ドレス diu:

    近年、生活水準の継続的な改善と、人々の欲望が社会活動に参加しても、ブライダルドレスは、より多くの人々は、特殊な状況で使用されているされており、増加しており、過去からリースに着用者のいくつかの購入またはコレクションを表します。一方、過去の市場に比べブライダルドレス販売台数が大幅に増加している。しかし、業界イブニングドレス格安、製品の品質問題の急速な発展は、非標準の市場はますます顕著になってくる。

  4. Aquest cop la Generalitat de Catalunya, i la seva nefasta conselleria d’Educació portada pel jocuri online

Els comentaris estan tancats.