Dell preinstalarà GNULinux

Un dia va caure a les meves mans un ordinador vell, de la casa Dell. Va ser una oportunitat per provar la DSL (Damm Small Linux) una distribució per a ordinadors vells i amb pocs recursos. El fet és que va petar per tots costats i em vaig cagar amb la marca al veure que al Google podia trobar força problemes dels usuàris de h amb els seus components.

Lluny ha quedat aquesta experiència, si hem de fer cas de la notícia que he pogut llegir al Inquirer (versió en castellà). Dell s'esta plantejant seriosament preinstal·lar GNU/Linux en els seus ordinadors, així com altre tipus de programri lliure. Molt bona notícia, doblement.

Primer, perquè si això es confirma, tindriem un marca que fabrica ordinadors que podrien anar al 100% amb GNULinux (hardware, drivers…). I segon, perquè serviria de precedent cap a altres marques, el fet de trencar amb la tradició de que tots els ordinadors han de portar Windows preinstal·lat.

Tot i que estan fent contactes amb Novell, encara no han decidit quina distribució utilitzaràn, potser Ubuntu? Seguirem atents als moviments de la casa americana. 

[@more@]

Quant a nemo

En Nemo viu a les Corts (Barcelonès) i li diuen que viu en una democràcia plena de llibertats. Tot i això, ell es sent com un peix dins d\'una peixera...
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: Dell preinstalarà GNULinux

  1. Jordi diu:

    Bona nit bon home…

  2. lluiski diu:

    un 10 per Dell! 🙂

Els comentaris estan tancats.